Cele mai citite articole

Camera Deputatilor a aprobat cu 171 de voturi "pentru" si doua abtineri, propunerea legislativa care prevede acordarea unei indemnizatii de crestere a copilului de 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni, dar nu mai putin de 600 de lei, cat primesc acum de la stat pentru concediul de maternitate.

Legea urmeaza sa fie trimisa spre promulgare dupa care va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2009.

Mamele vor avea posibilitatea de a opta pentru cuantumul de 85% care favorizeaza mamele care realizeaza venituri salariale mari si care pot obtine astfel o indemnizatie mai mare decat plafonul de 600 de lei.

Initiatoare legii, Lavinia Sandru a salutat adoptarea acesteia, precizand ca reprezinta o rezolvare a unei probleme de discriminare deoarece femeile care-si construiesc o cariera nu se simt incurajate sa-si construiasca si o familie din cauza stimulentelor financiare incomparabil mai mici fata de contributia lor la bugetul de stat.

"Legea este o prima solutie la problema demografica. Daca vom continua in acest ritm, in 2050 populatia Romaniei va ajunge la 16 milioane de locuitori. Femeii moderne trebuie sa-i dam sansa atat sa-si creasca copiii, cat si sa-si continue cariera. Nu vorbim de mame miliardare aici, ci de mame salariate", a spus Sandru in plenul Camerei.

Senatul a respins legea, insa acum doua zile deputatii au votat favorabil pe articole aceasta initiativa, iar Camera Deputatilor este in acest caz for decizional.

Sursa: www.ziare.com