Cele mai citite articole

Iti iei bona cu contract? Trebuie sa-i faci plan de activitati, a decis guvernul

Guvernul a aprobat, in sedinta de joi, normele metodologice de aplicare ale Legii 167/2014 privind exercitarea profesiei de bona, norme care stipuleaza ca anexa contractului de munca trebuie sa contina si un plan de activitati ale bonei, convenit de partile semnatare.

Citește mai departe...

Caut babysitter: cunostinte, anunturi sau agentii de babysitting?

Caut bona prin cunostinte, anunturi sau agentii de babysitting?
Aceasta este o intrebare foarte frecventa pe care si-o pun mamele cand doresc sa se intoarca la servici si cauta solutii pentru a gasi pe cineva sa aiba grija de copilul lor.

Citește mai departe...

Criterii pentru alegerea agentiei de babysitting

Cautarea unei bone incepe prin selectia agentiei de recrutare, a agentiei de babysitting care va gestiona problema ta. Alegerea se poate dovedi una dificila daca nu se cunosc toate criteriile de selectie a agentiei de babysitting.
Cum alegem agentia de babysitting? Aceasta este intrebarea la care incercam sa dam raspuns in randurile ce urmeaza.

Citește mai departe...

Activitati pentru timpul liber al copiilor nostri, jocuri

In zilele ploioase de toamna sau in cele friguroase de iarna cand iesitul in parc nu mai este o placere, in timpul destinat plimbarii, bona sau persoana care are in grija un copil trebuie sa-i organizeze acestuia o serie de activitati creative, instructive, educative.

Citește mai departe...

Salariul bonei sau "Cat costa un babysitter"

Fie ca se apeleaza la o agentie de babysitting, la cunostinte, anunturi pe net sau in ziare gasirea unei bone poate fi uneori o sarcina dificila. Indiferent de modalitatea prin care a fost angajata, salariul bonei este stabilit intre aceasta si parinti.

Citește mai departe...

In timp ce majoritatea familiilor adopta un caine sau o pisica, si alte animale pot fi minunate pentru casa dumneavoastra. Iepurii, hamsterii, porcusorii de Guineea, pasarile sau pestii pot juca foarte bine rolul de animal de companie, atat timp cat li se acorda ingrijirea necesara. Chiar daca acestea sunt mai mici, au nevoie de la fel de multa ingrijira ca si un caine sau o pisica. Cel mai important lucru pentru a creste un animal care sa fie gentil, loial si iubitor este sa il tratati ca pe un membru al familiei si sa ii asigurati tot ce are nevoie.

Chiar daca majoritatea expertilor considera ca varsta minima a unui copil, inainte de adoptarea unui animal de companie, ar trebui sa fie de 6 ani, dumneavoastra puteti judeca acest lucru cel mai bine, in functie de maturitatea copilului. Inainte de a-i oferi micutului dumneavoastra un animal de companie, cel mai bine ar fi sa mergeti cu el la o cunostinta ce are un caine sau o pisica, pentru a vedea cum se comporta in preajma animalelor.

Multi parinti aleg un pui de caine sau un pisoias, in loc de un animal adult, crezand ca vor fi mai usor de dresat iar copiii vor fi mult mai in siguranta. Tocmai aici se inseala acestia, deoarece puii de pisica sau de caine sunt fragili, necesita mai multa ingrijire si pana cresc au tendinta de a musca si de a zgaria, nefiind astfel cea mai buna alegere pentru copiii mici. Adoptarea unui animal adult, prietenos, care stie cum sa se poarte in preajma copiilor mici poate fi solutia cea mai buna pentru o familie. Cel mai bine este sa consultati inainte un specialist, cum ar fi un doctor veterinar sau un dresor.
Pentru a proteja atat copilul cat si animalul de companie, este bine sa supravegheati toate interactiunile dintre acestia. Copilul trebuie sa inteleaga ca animalul trebuie tratat cu atentie si respect si chiar si cel mai docil animal de companie are limite. De asemenea acesta trebuie sa inteleaga ca animalele au nevoie de spatiu in unele momente si se pot enerva daca nu li se ofera acest lucru.

Permitandu-i copilului sa ajute la ingrijirea animalului de companie il va invata sa fie responsabil si ii va overi un sentiment de satisfactie si de indeplinire. Invatati copilul cum sa se comporte cu animalul, cu ajutorul unor reguli, cum ar fi sa nu il traga de coada sau de alte parti ale corpului, sa nu il loveasca sau sa nu il cicaleasca.

sursa: www.BoneSiMenajere.ro