Cele mai citite articole

Iti iei bona cu contract? Trebuie sa-i faci plan de activitati, a decis guvernul

Guvernul a aprobat, in sedinta de joi, normele metodologice de aplicare ale Legii 167/2014 privind exercitarea profesiei de bona, norme care stipuleaza ca anexa contractului de munca trebuie sa contina si un plan de activitati ale bonei, convenit de partile semnatare.

Citește mai departe...

Caut babysitter: cunostinte, anunturi sau agentii de babysitting?

Caut bona prin cunostinte, anunturi sau agentii de babysitting?
Aceasta este o intrebare foarte frecventa pe care si-o pun mamele cand doresc sa se intoarca la servici si cauta solutii pentru a gasi pe cineva sa aiba grija de copilul lor.

Citește mai departe...

Criterii pentru alegerea agentiei de babysitting

Cautarea unei bone incepe prin selectia agentiei de recrutare, a agentiei de babysitting care va gestiona problema ta. Alegerea se poate dovedi una dificila daca nu se cunosc toate criteriile de selectie a agentiei de babysitting.
Cum alegem agentia de babysitting? Aceasta este intrebarea la care incercam sa dam raspuns in randurile ce urmeaza.

Citește mai departe...

Activitati pentru timpul liber al copiilor nostri, jocuri

In zilele ploioase de toamna sau in cele friguroase de iarna cand iesitul in parc nu mai este o placere, in timpul destinat plimbarii, bona sau persoana care are in grija un copil trebuie sa-i organizeze acestuia o serie de activitati creative, instructive, educative.

Citește mai departe...

Salariul bonei sau "Cat costa un babysitter"

Fie ca se apeleaza la o agentie de babysitting, la cunostinte, anunturi pe net sau in ziare gasirea unei bone poate fi uneori o sarcina dificila. Indiferent de modalitatea prin care a fost angajata, salariul bonei este stabilit intre aceasta si parinti.

Citește mai departe...

Medicamentele homeopatice sunt realizate de farmacisti specializati in anumite laboratoare farmaceutice: Plantextract - Cluj, Homeopata Farm, Christiana Medica - Bucuresti, Boiron - Franta, Helios - Anglia.

Modul de actiune a remediilor homeopatice difera de cel al medicamentelor obisnuite. Remediile homeopatice stimuleaza imunitatea, deci va creste semnificativ capacitatea de aparare a organismului fata de virusi, bacterii, ciuperci, paraziti.

De asemenea, tratamentul homeopatic are un rol de echilibrare a intregului organism; el regleaza functia glandelor endocrine si poate vindeca pe cale naturala afectiuni ale tiroidei, ovarelor, testiculelor sau suprarenalelor.

Prin remediile homeopatice este reglat si metabolismul, ceea ce duce la echilibrarea cresterii si dezvoltarii fizice si neuropsihice la copii dar poate influenta pozitiv si tulburarile metabolice la adulti.

Afectiunile cele mai frecvente la copii sunt infectiile respiratorii - rinofaringita, amigdalita, bronsita si astmul bronsic. Se stie faptul ca multi copii fac foarte frecvent infectii respiratorii tratate in mod repetat cu antibiotice.

Antibioticele de fapt scad si mai mult imunitatea copilului, facind mai mult rau decit bine. In aceste cazuri homeopatia are o serie de avantaje fata de antibiotice si anume remediile homeopatice stimuleaza imunitatea, vindeca episoadele de infectii acute rapid dar si previn imbolnavirile ulterioare, asigurind o sanatate mai buna a copilului pe termen lung.

Tratamentul clasic al polipilor nazali este chirurgical si nu asigura vindecarea; de multe ori acestia se refac dupa operatie. Prin homeopatie polipii se pot retrage si se previne si refacerea lor.

In cazul astmului bronsic la copii, prin remediile homeopatice se pot produce vindecari mult mai rapid decit prin tratamentul cu inhalatoare care doar suprima si paliaza boala.

Lipsa poftei de mincare si tulburarile de crestere si dezvoltare ale copilului se echilibreaza intr-un timp relativ scurt cu tratamentul homeopatic, astfel incit un copil slab cu o imunitate scazuta va minca mai bine si nu va mai raci usor.

Alergiile sunt boli care au un tratament alopatic cu efecte paleative si partiale.

Multi copii au eczeme alergice recurente ce dispar la tratamentele cu unguente pe moment dar reapar dupa o vreme. Homeopatia poate sa vindece aceste eczeme si sa previna reaparitia lor.

Enurezisul (urinarea involuntara la copii peste 5 ani) poate avea cauze psihologice si se poate trata foarte bine prin homeopatie.

Exista de asmenea multe situatii in care copiii pot avea tulburari neuropsihice - ticuri, hiperactivitate, agresivitate, lipsa de concentrare la lectii, epilepsie, strabism, dureri de cap, etc. in care tratamentul homeopatic este salutar.

Psoriazisul la copii este o alta afectiune care nu se vindeca cu medicamentele obisnuite dar prin tratament homeopatic s-au inregistrat multe cazuri de vindecare.

Constipatia sau diareea prelungita, intolerantele alimentare ale copiilor deseori sunt greu tratabile prin metoda clasica. Din nou, in aceste cazuri homoepatia are o actiune rapida de vindecare.

Acestea au fost citeva exemple de boli mai frecvente ale copiilor care se pot vindeca prin homeopatie. In general, insa, orice boala a copilului, mai usoara sau mai severa poate fi tratata homeopatic.

Tratamentul se poate incepe chiar de la virste mici, de nou nascut sau sugar si nu are efecte adverse.

Remediile homeopatice sunt preparate sub forma unor granule dulci, de supt, foarte placute pentru copii.

In sfirsit, cel mai mare avantaj al homeopatiei este ca stimuleaza propria capacitate de vindecare a organismului si actioneaza asupra intregului organism imbunatatind sanatatea in plan fizi, mental si emotional.

In Romania homeopatia este practicata numai de medicii care au absolvit un curs postuniversitar de specialitate de 3 ani iar tratamentul homeopatic se prescrie pentru fiecare pacient in parte individualizat in urma unei consultatii specifice la cabinet.

Pacientii sunt sfatuiti sa nu se trateze singuri, ci numai dupa indicatia medicului specialist.

 

Dr. Luminita Ivanuta
Medic Specialist Medicina Generala - Homeopatie

Tel. 0721 20 50 50